AANKOOP

Zoek jij een huis of appartement in Dordrecht?

Bezichtigen, bieden, de koopakte beoordelen: er komt veel op je af. Goed advies is dan altijd welkom, zeker van iemand die ervaring heeft op het gebied van een huis kopen.

In Dordrecht Makelaardij is specialist op het gebied van aankopen van woningen in Dordrecht. In te huren voor een enkele bezichtiging of het gehele traject van A tot Z.

DE stappen naar een succesvolle aankoop:

Vind een geschikt huis of appartement in Dordrecht

Bezichtigen van de woning

Doe extra onderzoek

Start de onderhandeling of verkoop bij inschrijving

De koopakte ondertekenen

Vind de geschikte financiering

De akte van levering en de Notaris

DE redenen om In Dordrecht Makelaardij in te huren als aankoopmakelaar:

 • Vergroot jouw kansen en bespaar tijd, geld en zorgen
 • Verstand van zaken
  Als professional ben ik bekend met het proces en alle formaliteiten rond de aankoop van een woning. Dat betekent dat de deal sneller rond is.
 • Lokale marktkennis
  Dankzij mijn expertise en lokale marktkennis van Dordrecht kan ik als aankoopmakelaar goed beoordelen wat een realistische prijs is. En dát is belangrijk, want het is een grote aanschaf in jouw leven.
 • Ervaring in bieden
  In een biedingsstrijd om een begeerde woning is het soms lastig om jouw hoofd koel te houden. Ik weet wat een realistisch en scherp bod is en ben bekend met de biedingsprocessen van de makelaar van de verkoper.
 • Grenzen bewaken
  In de huidige (nerveuze) markt, waarin kopers elkaar aftroeven is het belangrijk om rationele keuzes te maken. Wij bespreken vóóraf met elkaar tot hoever jij als bieder kunt gaan en bewaken zo jouw grenzen.
 • Nuchtere blik en extra onderzoek
  Ook wijs ik jou op eventuele gebreken aan een huis. Ik zie regelmatig dat kopers ‘’verliefd worden’’ op een huis en blind zijn voor de mindere kanten van een woning. Ik ben er om de waarde en de staat van onderhoud te beoordelen en jou daarop te wijzen. Het onderzoeken van de bestemming van het perceel en de omliggende percelen en het verrichten van kadastraal onderzoek is ook zeer belangrijk.
 • De juiste vragen
  Ik analyseer belangrijke onderhoudspunten zoals de fundering, dakbedekking, isolatie, elektra, riolering, asbest en schilderwerk en stel de vragen aan de verkopende partij. Elke bouwperiode heeft zijn eigenaardigheden, daarnaast heeft Dordrecht een aantal specifieke uitdagingen, waar ik jou graag over informeer.
 • De koopovereenkomst
  Na succesvolle onderhandelingen ontvang jij de koopovereenkomst. Nu is het ondertekenen hiervan niet moeilijk, maar wel is het verstandig om de kleine lettertjes hierin goed te lezen. In Dordrecht Makelaardij weet precies waar je op moet letten en neemt de overeenkomst samen met jou door. Zo kunnen er nooit misverstanden bestaan over bijvoorbeeld de opleverdatum, achtergelaten inboedel en ontbindende voorwaarden.
 • Helder en overzichtelijk van A tot Z
  Ik kan de globale financiële en bouwkundige consequenties van een aankoop met jou bespreken. Voor een bouwkundige keuring, een NWWI taxatie of een hypotheek advies stel ik jou graag voor aan onafhankelijke professionals.
 • Inspectie woning. 
  Voordat de daadwerkelijke overdracht zal plaatsvinden bij de notaris ga ik met jou mee om de woning te inspecteren. Is het inderdaad de woning zoals jij toen hebt gekocht? Ik check met jou staat van de woning en neem direct de meterstanden op.
 • De akte van levering
  De akte van levering, ook wel leveringsakte of eigendomsakte genoemd, wordt opgemaakt door een notaris. De akte is het bewijs dat het onroerende goed daadwerkelijk eigendom is van de nieuwe eigenaar. Direct nadat de akte van levering ondertekend is bij de notaris zorgt deze ervoor dat de akte ingeschreven wordt bij het kadaster. In Dordrecht Makelaardij zal de akte van levering controleren en gaat mee naar de notaris.

Het takenpakket spreken wij van tevoren af. Als ervaren aankoopmakelaar begeleid ik jou graag naar de woning die bij jou past!

Geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op!

In Dordrecht Makelaardij
Bourbonhof 9
3329 BK Dordrecht

info@indordrechtmakelaardij.nl

Makelaar
Tel
BTW-ID
KvK-nummer
Bank

Harm Tazelaar
0625277142
NL002030153B04
72662042
NL26RABO0349242461

  In Dordrecht Makelaardij
  Bourbonhof 9
  3329 BK Dordrecht

  info@indordrechtmakelaardij.nl

  Harm Tazelaar
  0625277142