VERHULSTSTR. 76

Te koop: Verhulststraat 76, 3314 WX Dordrecht

Vraagprijs: € 267.000,- k.k.

Gevonden! Jaren-30 woning met 4 slaapkamers, een moderne badkamer (2021) en een prima keuken (2018)! Vanuit de erker kijkt u mooi weg over de omgeving. Door nokverhoging (2020) en dakkapel heeft deze woning een volwaardige 2e verdieping gekregen! Er is een voor- en achtertuin. Via de openslaande deuren bereikt u de achtertuin. Deze heeft ook een achterom. De gehele woning is voorzien van dubbel glas, vloer- en dakisolatie. Het energielabel is B.

INDELING

Begane grond

Bij binnenkomst komt u in de hal. Deze hal is verbreed zodat u bij meer ruimte heeft voor uw spullen. Naast de garderobe en de meterkast is het toilet en de woonkamer bereikbaar vanuit deze hal.

De woonkamer sluit aan op de open keuken. Het hoge plafond, de erker aan de voorzijde en de openslaande deuren naar de achtertuin maken dit een echte jaren-30 woning. Er is tevens een handige bergkast bereikbaar vanuit de woonkamer. De erker is voorzien van screen; deze is elektrisch bedienbaar.

De moderne open keuken (2018) heeft een werkeiland. Dit zorgt voor een prettige interactie met het woongedeelte. Er is onder meer een 1½ spoelbak, een rvs vaatwasser en een losstaande koelkast. Er wordt momenteel op gas gekookt. Vanuit de keuken is de tuin en de trap naar de eerste verdieping bereikbaar.

Eerste verdieping

Deze verdieping heeft 2 slaapkamers en een badkamer.

Slaapkamer 1 ligt aan de voorzijde. Deze grote slaapkamer beslaat de volle breedte van de woning. De vaste kast is praktisch.

Slaapkamer 2 ligt aan de achterzijde en is eveneens een prima slaapkamer.

De moderne en sfeervolle badkamer (november 2021) is met veel zorg samengesteld. Het diepe ligbad, het mooie wastafelmeubel en de inloopdouche met rainshower maken dit een zeer prettige ruimte. Het 2e toilet bevindt zich ook in de badkamer.

Tweede verdieping

Deze verdieping heeft 2 slaapkamers en een wasruimte. Alle kozijnen op deze verdieping zijn van kunststof!

De dakkapel aan de voorzijde heeft de overloop tot een volwaardige wasruimte gemaakt: er is plaats voor de wasmachine en droger. Daarnaast is er nog een aparte spoelbak aanwezig.

Slaapkamer 3 is de kleinste kamer en wordt momenteel als werkkamer gebruikt.

Slaapkamer 4 is een prima slaapkamer. Zowel slaapkamer 3 en 4 bevinden zich aan de achterzijde van de woning.

De nokverhoging

De nokverhoging is in 2020 geplaatst. Er is direct een dakkapel aan de voorzijde toegevoegd. De kozijnen van deze dakkapel en de kozijnen van slaapkamer 3 en 4 aan de achterzijde zijn van kunststof. De Keralit® gevelbeplating aan de achterzijde is onderhoudsvriendelijk. Deze 2e verdieping is voorzien van een laminaat vloer. Er is extra laminaat ingekocht om ook de 1e verdieping te voorzien van deze zelfde soort.

Buiten

U heeft een tuin aan de voor- en achterzijde van de woning. Recent zijn beide tuinen opnieuw bestraat met lichtgrijze tegels. De tuin aan de voorzijde (zuidwest gelegen) is grotendeels bestraat en heeft een handige opgang naar de voordeur.

De tuin aan de achterzijde ligt op het noordoosten en is vanuit de keuken en woonkamer bereikbaar. Ook deze tuin is bijna geheel bestraat met daarbij strook met kunstgras. Er is tevens een achterom. De houten schuur is voorzien van elektra. Aansluitend is de terrasoverkapping. Het zonnescherm is elektrisch bedienbaar.

De ligging

De Verhulststraat is rustig gelegen in de wijk Krispijn. Er zijn diverse basisscholen in de omgeving. Een klein parkje achter de Zuidendijk ligt om de hoek. Met de fiets bent u in 5 minuten in de historische binnenstad van Dordrecht. Er zijn diverse uitvalswegen in de nabijheid.

Parkeren

Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur.

KENMERKEN

Type woning: Eengezinswoning

Soort:Tussenwoning

Aantal kamers: 5

Aantal slaapkamers: 4

Bouwjaar: 1938

Ligging voortuin: Zuidwest

Ligging achtertuin: Noordoost

Gebruikersoppervlakte: 96 m²

Perceeloppervlakte: 110 m²

Berging (hout): 8.8 m²

Inhoud: ca. 325 m³

Locatie: Krispijn, rand centrum

Elektra: 5 groepen, 2 aardlek- en 1 hoofdschakelaar

Verwarming: Gas, Intergas (2020)

Parkeren: Openbaar parkeren (gratis)

Kadaster: Dordrecht, sectie K, nummer 6679

Energielabel: B

Oplevering: In overleg (februari/maart)

AFMETINGEN

Begane grond

 • Hal: ca. 1.60 / 0.90 x 1.80 m;
 • Toilet: ca. 0.90 x 1.20 m;
 • Woonkamer: ca. 3.57 / 2.53 x 7.96 m;
 • Kast (onder trap): ca. 1.5 m²;
 • Keuken: ca. 1.80 x 2.44 / 3.17 m.

Eerste verdieping

 • Overloop: ca. 2 m²;
 • Slaapkamer 1: ca. 4.50 x 3.63 / 2.55 m;
 • Slaapkamer 2: ca. 2.57 x 4.15 m;
 • Badkamer: ca. 1.86 x 3.27 m.

Tweede verdieping

 • Wasruimte: ca. 6 m²;
 • Slaapkamer 3: ca. 2.16 x 3.10 m;
 • Slaapkamer 4: ca. 2.23 x 4.20 m.

Buiten

 • Voortuin: ca. 4.87 x 5.40 m;
 • Achtertuin: ca. 4.87  x 8.60 m (inclusief berging);
 • Berging: ca. 3.00 x 2.93 m.