LARIKSSTRAAT 30

Te koop: Lariksstraat 30, 3329 BK Dordrecht

Vraagprijs: € 370.000,- k.k.

Status: Verkocht

Gevonden: hoekwoning in Dubbeldam! In een autovrij hofje ligt deze prima 5 kamer woning met tuin op het zuiden. De Lariksstraat bevindt zich in Middenhoeve. Deze kindvriendelijke wijk in Dubbeldam grenst aan de Nieuwe Dordtse Biesbosch en heeft voorzieningen zoals kinderopvang, diverse basisscholen en de winkels aan het Damplein in de directe omgeving. Wat een genot om hier te wonen!

Indeling

Begane grond

De ruime hal geeft toegang tot de garderobe, de meterkast, het toilet, de dichte trap naar de 1e etage, de berging onder de trap en uiteraard de woonkamer.

Het toilet met fonteintje is modern.

De woonkamer is licht te noemen en kijkt aan de voorzijde mooi weg over het pleintje. Hier is een speeltuintje, een zandbak en voldoende groen. Geen auto te bekennen! De openhaard in de woonkamer is momenteel niet meer in gebruik.

Doordat de woonkamer overloopt in de keuken is er een grote ruimte ontstaan van bijna 6 meter breed! De “basic” keuken heeft veel opbergruimte, een dubbele spoelbak en diverse inbouw apparatuur. De keuken geeft toegang tot de zonnige achtertuin.

De eerste verdieping heeft 3 slaapkamers en een badkamer.

Slaapkamer 1 is gelegen aan de voorzijde van de woning is momenteel de “master bedroom”. Slaapkamer 2 en 3 zijn beide aan de achterzijde gesitueerd.

Slaapkamer 2 is de grootste kamer en heeft 2 inbouwkasten. Er is een draaikiep raam voorzien van hor.

Slaapkamer 3 is momenteel in gebruik als sportruimte. Deze kamer heeft 2 vaste kasten. Ook hier is een draaikiep raam aanwezig.

De badkamer is geheel betegeld en heeft een dubbele wastafel, een 2e toilet en een doucheruimte. Het grote raam zorgt voor voldoende ventilatie. Er is elektrisch vloerverwarming aanwezig.

De tweede verdieping heeft een ruime overloop en de 4e slaapkamer.

De overloop heeft veel bergruimte en is momenteel de opstelplaats voor de wasmachine, de wasdroger en de CV installatie. Het Velux dakvenster zorgt voor extra licht en ventilatie.

Slaapkamer 4 is echt een plaatje! Deze kamer is vergroot door een dakkapel. Deze kunststof dakkapel is in 2014 geplaatst en is voorzien van draaikiep ramen met horren. Tevens is er aan de buitenzijde een screen aanwezig.

Vloerafwerking

De hal is voorzien van een plavuizen vloer. Alle slaapkamers en de overloop op de 2e verdieping hebben een laminaat vloer. De trap van de begane grond naar de eerste verdieping en de aangrenzende overloop zijn voorzien van vloerbedekking.

Buiten

De tuin aan de voorzijde is bestraat, voorzien van siergrind met plantenbakken en heeft een kleine groenstrook. Als u op het tuinbankje zit heeft u goed zicht over het pleintje. 

De achtertuin ligt op het zuiden en is grotendeels bestraat. De ruime stenen schuur met een afdakje zijn gelegen aan de achterzijde van de tuin. Hier is ook de achteruitgang. Er is een waterkraan en het moderne elektrisch bedienbare zonnescherm heeft u binnenkort zeker nodig 😊.

De ligging

Lariksstraat 30 ligt in de wijk populaire wijk Dubbeldam en specifiek in het rustige Middenhoeve. Middenhoeve grenst direct aan het buitengebied met de Nieuwe Dordtse Biesbosch aan de andere kant van de dijk. De kinderdagverblijven en basisscholen zijn op loopafstand bereikbaar. Het Damplein met de leuke winkels en diverse sportfaciliteiten zijn in de directe omgeving.


Kenmerken

Type woning: Eengezinswoning

Soort: Eindwoning

Aantal kamers: 5

Aantal slaapkamers: 4

Bouwjaar: 1973

Ligging tuin: Zuid

Gebruikersoppervlakte: 118 m²

Perceel: 149 m²

Inhoud: ca. 430 m³

Berging: ca. 9,4 m²

Locatie: Dubbeldam, Woonwijk

Elektra: 6 groepen, 1 aardlek- en 1 hoofdschakelaar

Internet / TV: Glasvezel aansluiting

Verwarming: Gas, Nefit (2021)

Parkeren: Openbaar, gratis

Kadaster: Dubbeldam, sectie B, nummer 2499

Energielabel: C

Oplevering: in overleg

Afmetingen

Begane grond

 • Entree: ca. 6 m²;
 • Toilet: ca. 0.84 x 1.14 m;
 • Kast (onder trap): ca. 2 m²;
 • Woonkamer: ca. 3.60 x 8.10 m;
 • Keuken: ca. 2.24 x 3.70 m.

Eerste verdieping

 • Overloop: ca. 2 m²;
 • Slaapkamer 1: ca. 3.60 x 3.35 m;
 • Slaapkamer 2: ca. 3.00 x 4.68 m;
 • Slaapkamer 3: ca. 2.25 x 3.70 m;
 • Badkamer: ca. 2.25 x 2.12 m.

Tweede verdieping

 • Overloop: ca. 2.20 x 3.35* m;
 • Slaapkamer 4: ca. 3.60 x 4.35 / 3.35* m;

*vanaf 1.50 meter hoogte gemeten

Buiten

 • Voortuin: ca. 6.30 x 4.00 m;
 • Achtertuin (zuid): ca. 6.30 x 7.90 m. (excl. overkapping/berging);
 • Berging: ca. 4.50 x 2.10 m.